یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کتاب

توصیه‌ام به روحانیون و مبلغان این است که وقتی برای تبلیغ به روستا و یا شهری می روند با روحیه تواضع بروند و خودشان را از مردم بدانند، چرا که کردار و رفتار ما طلبه ها زیر ذره بین است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، " به شهر شهید پرور یامچی خوش آمدید "، این نوشته ای است که در ورودی شهر یامچی خودنمایی می کند. یامچی یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است.  یامچی واژه‌ای مغولی به معنای چاپارخانه است. پسته و نان کماج، دو سوعات ویژه شهر یامچی هستند.

این بخش بر اساس آخرین تقسیمات کشوری دارای دو دهستان ذوالبین و یکانات می باشد که دارای 31 آبادی که 28 آبادی دارای سکنه و 3 آبادی خالی از سکنه می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل شبانی از روحانیون بومی شهر  یامچی می باشد، مدت هفت سال است در این شهر به تبلیغ می پردازد، جهت آشنایی با فعالیت های این مبلغ با وی به گفتگو نشستیم.

از تولد تا تبلیغ در یامچی

در سال 1350 در شهر یامچی آذربایجان شرقی متولد شدم، از سال 1369 وارد حوزه علمیه شدم، تا پایه ششم در حوزه علمیه هادیشهری تحصیل کردم و سپس از سال 1375 برای ادامه تحصیل به قم رفتم و پایه هفتم تا دهم را در حوزه علمیه قم تحصیل کردم.

پذیرفتن دعوت مردم برای تبلیغ

از سال 1385 برای تبلیغ به شهر  یامچی مرند آمدم، قبل از آن در قم به تبلیغ فصلی می پرداختم و ده سال سابقه تبلیغ دارم، هم اکنون بعنوان روحانی طرح هجرت در یامچی هستم. البته در سال 85 در طرح هجرت پرونده داشتم، اما چون هیات امنای مسجد شهر یامچی درخواست کردند که برای تبلیغ در خدمت مردم این شهر باشم، دعوت مردم را پذیرفتم.

تفسیر هفتگی قرآن در هیئات جوانان و بزرگسالان

نمازهای جماعت با حضور پرشور مردم این شهر در مسجد جامع برگزار می شود، استقبال مردم خوب است و نمازهای جماعت با حضور بیش از 100 نفر دایر می شود.

بعد از نماز مغرب و عشاء قرائت و تفسیر قرآن کریم برگزار می شود، روزهای چهارشنبه هیات جوانان با نام محمدرسول الله و روزهای پنجشنبه و جمعه نیز هیات ویژه بزرگسالان در منازل دایر می شود که در این هیأت، تفسیر و قرائت قرآن کریم و بیان احکام انجام می شود. مراسم عزاداری از اول محرم تا پایان صفر هر شب در حسینیه برگزار می شود. شب های جمعه دعای کمیل و صبح های جمعه نیز دعای ندبه قرائت می شود.

برگزاری دوره مرجع شناسی ویژه دانش آموزان

برای نوجوان و جوانان نیز برنامه های ویژه ای تدارک دیده ایم که برگزاری دوره مرجع شناسی برای دانش آموزان مقاطع متوسطه از جمله این برنامه هاست، تا افرادی که به سن تکلیف می رسند با نحوه انتخاب مراجع تقلیدشان آشنا شوند.

فعالیت های تابستانی برای دانش آموزان که در فصل تابستان فراغت بیشتری دارند، هر هفته در کانون مسجد جامع شهر دایر می شود.

نهادینه کردن فرهنگ حجاب در مدارس دخترانه

ارتباط خوبی با شورا و هیات امنای مسجد داریم که ناظر به عملکرد شورا نیز هستیم، از نظر بودجه بویژه در امور فرهنگی مشکل زیادی داریم، البته افراد خیر در برگزاری مسابقات ویژه نوجوان و جوانان از فعالیت های فرهنگی حمایت می کنند.

از نظر امکانات فرهنگی در فقر به سر می بریم، چندسالی است که فرهنگ سازی حجاب را در مدارس دخترانه آغاز کردیم تا این فرهنگ را نهادینه کنیم. کتابخانه و قرائت خانه مسجد نیز با دارا بودن حدود چهار هزار کتاب فعال است.

ضرورت آشنایی مبلغ با فرهنگ مردم

از زمانی که اینجا آمدم با خاطرات خوشی روبه رو هستم، اولین ورود من با 14 خرداد و سالروز رحلت امام خمینی(ره) مصادف بود که حجت الاسلام والمسلمین نعمت زاده امام جمعه شهرستان مرند نیز به این شهر آمده بودند و از حضور مبلغ در این شهر حمایت کردند که آغاز خوبی بود.

در گذشته در آذربایجان غربی و کلیبر و شاهین دژ و مرند به تبلیغ پرداختم، اما در گذشته به تبلیغ فصلی می پرداختم، اما اینجا هر روز در حال تبلیغ هستم و علاوه بر تبلیغ که وظیفه ماست تبلیغ عملی نیز مدنظر است. از اهالی شهر نیز راضی هستم و بنده را بعنوان یک برادر قبول کردند. البته مشکلاتی به طور طبیعی وجود دارد، اما افراد متدین در این روستا زیاد هستند و از فعالیت های ما حمایت می کنند و اگر مشکلی باشد حل می کنند. بنده چون متولد این شهر هستم با فرهنگ مردم آشنا هستم و ارتباط خوبی با مردم دارم.

توصیه ای به مبلغان

توصیه ام به روحانیون و مبلغان این است که وقتی برای تبلیغ به روستا و یا شهری می روند با روحیه تواضع بروند و خودشان را از مردم بدانند، چرا که کردار و رفتار ما طلبه ها زیر ذره بین است و اگر برخورد تندی با مرم و جوانان داشته باشیم انعکاس بدی دارد.

رابطه مبلغان باید با جوانان مناسب باشد، مدتی که در اینجا به تبلیغ می پردازم با جوانان هستم حتی با آنان در برنامه های ورزشی شرکت می کنم، باید با جوانان خودمانی باشیم تا آنها بتوانند مشکلات خود را مطرح کنند و سوالات شرعی خود را به راحتی بپرسند.

گفتگو: بیت اله احمدی

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha